Norme Coca 2023 - 2024
Marea Britanie se confruntă cu o lipsă "majoră" de spermă, unele clinici fiind în situaţia de a se baza pe sperma importată pentru a satisface cerinţele, a avertizat British Fertility Society (BFS).
Deficitul înregistrat ar putea tenta clinicile să accepte la donare barbaţii a căror spermă este de o calitate inferioară, cu un număr mai mic de spermatozoizi, şi-a arătat îngrijorarea dr. Allan Pacey, preşedintele BFS, potrivit „The Independent”.
Dr. Pacey a declarat, pentru BBC, că femeile care urmează să facă tratamente de fertilizare ar putea fi supuse unor proceduri mai invazive, dacă este folosită sperma de calitate inferioară, referindu-se la faptul că sperma acceptată ar putea fi potrivită numai pentru injectarea într-un ovul, procedură cunoscută cu numele de injectarea intracitoplasmatică a spermatozoizilor (ICSI). Asta supune femeia mai multor proceduri, în sensul că e nevoie de o recoltare a ovulelor, care nu ar mai fi necesară în cazul în care sperma colectată ar fi de calitate superioară şi tratamentul s-ar fi putut face cu o simplă inseminare", a explicat medicul. Scăderea numărului de donatori de spermă este pusă pe seama anulării dreptului la anonimat, care s-a produs în 2005. În prezent, una din patru probe de spermă donată este din străinătate, ceea ce reprezintă o scădere bruscă a „producţiei autohtone”, având în vedere că în 2005, acest raport era de o probă de import la 10 de la donatorii locali, conform datelor Autorităţii de Fertilizare Umană şi Embriologie (HFEA). Îngrijorarea mea este legată de faptul că unele clinici ar putea fi tentate să încalce regulile.
Nu am nici o dovadă că fac acest lucru, dar cred că atunci când avem un deficit naţional de spermă este genul de problemă la care trebuie să fim atenţi şi să luăm măsuri de precauţie", a adăugat şeful Societăţii Britanice de Fertilitate. Dr. Pacey atenţionează că această situaţie limitează opţiunile pacientelor şi creşte timpii de aşteptare, care, la rândul lor, ar putea creşte probabilitatea recurgerii la unele parctici riscante, cum ar fi inseminarea de la un donator neînregistrat, făcută acasă. În România nu există o bancă de spermă, astfel că persoanele care fac tratamente de fertilizare sunt nevoite să apeleze la bănci de spermă din alte ţări.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro