Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Achimaș pare complet depășit în funcția pe care o ocupă. Lipsit de fermitate și idei, permite tuturor neaveniților să lanseze fumigene privind vaccinarea copiilor pe un fond deja existent întreținut de tot felul de ONG-uri fără legătură cu medicina dar aplecate spre religie. La minister par morți cu toții: în loc să pornească o campanie pro-vaccinare dau comunicate pe bandă rușantă cu vizitele de lucru ale „domnului ministru”.

Asociația pentru protecția Consumatorilor, un ONG fără legătură cu autoritatea în domeniu a rezumat scandalul apărut în urma monitorizării noului vaccin hexavalent achiziționat de statul român: HEXAXIM în locul lui HEXACIMA.

România TV anunța de dimineață că vaccinul este produs în KAZAHSTAN și copiii români sunt cobai, nespunând că producătorul este, totuși, SANOFI PASTEUR.

CNAS, DSP și MS tac cu maximă incompetență. Și atunci părinților nu le rămâne decât să ia decizia: cum îl vreau pe copil mort sau cu poliomielită? Deschideți gurile domnilor! Nu mai lăsați rezolvarea în baza medicilor că ei nu au cum să oblige părinții să-și vaccineze pruncii.
Iată ce scrie APC:
„Un nou vaccin hexavalent pe piaţă, în monitorizare suplimentară pentru efecte adverse

Reamintim în acest context documentul deja public, emis de compania SC Polisano SRL, referitor la înlocuirea vaccinului hexavalent Hexacima cu cel numit Hexaxim, destinat pieţei din Kazahstan. Acest document, datat ianuarie 2016, a fost transmis medicilor şi personalului medical din România.

Sursa:

http://www.cnas.ro/hih/theme/cnas/js/ckeditor/filemanager/userfiles/DIM/nr_1367_DG_240_Med_Hexaxim11.pdf

Nota bene: În acelaşi document se precizează că produsulHexaxim face obiectul unei monitorizări suplimentare, lucru marcat cu triunghi negru pe prospectul interior al produsului, şi se cere în mod expres din partea cadrelor medicale o atentă monitorizare şi raportare a oricăror "reacţii adverse suspectate".

Conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor medicale, marcarea cu triunghi negru se face în cazul unor "medicamente deoarece sunt disponibile mai puţine informaţii despre medicamentul respectiv decât despre alte medicamente, de exemplu deoarece medicamentul este nou pe piaţă sau pentru că exista date limitate cu privire la utilizarea sa pe termen lung".

Sursa:

http://www.anm.ro/anmdm/_/Medicamente%20supuse%20unei%20monitorizari%20suplimentare.pdf

Deşi conform adresei ataşate Hexaxim ar fi identic cu Hexacima (care se află de asemenea în monitorizare, dar din 2013), Hexaxim NU are autorizaţie de punere pe piaţa UE, fiind autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelor doar pentru ţări non-UE în baza unei proceduri speciale, bazate pe o evaluare conform căreia se consideră că beneficiile depăşesc riscurile produsului Hexaxim.

Prospectele ambelor vaccinuri, Hexaxim/Hexacima, menţionează ca efect advers frecvent (între 1% si 10%) DIAREEA şi ca efect advers foarte frecvent (peste 10% din vaccinaţi) VĂRSĂTURILE.

În cazurile din ce în ce mai numeroase în România de bebeluşi internaţi cu Sindrom Hemolitic Uremic, debutul bolii a fost asociat atât cu diaree, cât şi cu vomă.

Literatura medicală sau prospectele vaccinurilor, în cazul de faţă ale vaccinului Hexacima/Hexaxim, nu conţin informaţii concrete despre perioada în care efectele adverse pot apărea. Astfel încât limitarea perioadei de referinţă pentru vaccinare în cazul bebeluşilor cu SHU la 1-2 luni anterior datei internării NU este justificată medical. Această perioadă poate fi extinsă la mai multe luni (minimum 6 luni), mai ales pentru un medicament aflat în monitorizare suplimentară.

În  acest sens reamintim criza bebeluşilor vaccinaţi BCG (2012), care au dezvoltat limfadenite grave şi TBC ganglionar după vaccin, când doctorul Gheorghe Murgoci de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat căefectele adverse pot apărea şi la 5 luni de la vaccinare.

Sursa:

http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/13665175

Acest fapt este valabil şi în cazul vaccinului Hexaxim, pentru care nu există încă date clinice suficiente.

Efecte adverse grave în studiul clinic al producătorului ref. la vaccinul hexavalent Hexaxim

În septembrie 2015 compania Sanofi Pasteur a efectuat în India un studiu clinic menit a verifica printre altele gradul de siguranţă al vaccinului hexavalent Hexaxim, produs pentru piaţa din Kazahstan.

Studiul efectuat pe 177 de copii vaccinaţi cu trei doze de vaccin a relevat o serie de efecte adverse grave printre care se numără : moarte inexplicabilă (1 participant), bronhopneumonie, şoc septic, epilepsie, diaree, vomă, infecţii ale tractului respirator superior, febră etc., incidenţa variind între 0,56% şi 21%.

Sursa:

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT01948193?term=sanofi+pasteur&rank=7§=X430156#othr”.

Deci, domnilor guvernanți, ce trebuie să facă părinții când citesc asta? Care e poziția oficială a statului?

 

Citeste si : 

HEXAXIM ( pentru piaţa din Kazahstan ): APEL LA RAPORTAREA DE REACTII ADVERSE

 

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro