Norme Coca 2023 - 2024

 

Copiii care suferă de astm pot avea alergie la arahide sau să fie sensibili la alune, fără să știe acest lucru, potrivit unui studiu prezentat duminică la American Thoracic Society International Conference care se desfășoară între 15 și 20 mai la Denver, Colorado, informează time.com.

Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES

Dr. Robert Cohn, director medical de boli pulmonare la Spitalul de copii din Dayton și echipa sa au studiat 1.517 copii care au ajuns la o clinică pulmonară de la Spitalul de Copii Mercy din Toledo, Ohio, pentru probleme respiratorii și au primit un diagnostic confirmat de astm. Interesant este că un procent de aproximativ 11% dintre acești copii știau că au alergie la arahide. Mulți dintre copiii din acest studiu s-au întors la clinică și au făcut un test de sânge pentru a-i testa dacă sunt alergici la arahide, iar 22% au ieșit cu rezultat "pozitiv".

Cercetătorii au constatat apoi că mai mult de jumătate dintre cei 22% de copii care au ieșit "pozitiv" la test nu bănuiau că aveau vreo alergie sau sensibilitate la alune, sugerând că persoanele care lucrează cu copii suferinzi de astm bronșic ar putea dori să fie mai conștienți de anumite lucruri cu privire la starea lor de sănătate.

"Nu cred că acelor copii cu alergie la arahide li s-ar fi putut pune un diagnostic greșit de astm. Lucrurile stau cel mai probabil invers. Copiii cu astm bronșic ar putea să nu fie cunoscuți ca având o sensibilitate la arahide", spune Cohn într-un email trimis revistei Time. "Părinții copiilor cu astm ar trebui să înțeleagă că pot exista medicamente pentru astm care nu sunt recomandate copiilor cu alergii la arahide", a mai spus sursa citată.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro